Дванадесет стъпки към създаването на собствена религия

Из „Ако ви се плаче, излезте навън, и други неща, които не  сте научили от майка си” 

Ако искате да си създадете своя собствена религия, трябва да възприемете идеята, че не съществува вяра, обединяваща всички хора, да се освободите от ограниченията на религиозната си принадлежност и да станете част от една нова реалност, в която е допустимо всеки да има своя собствена представа за Господ, и всеки има правото да познава Божественото, да го приема и да се прекланя пред него, без това да води до конфликти, войни или всякакви други сблъсъци.

Макар да ви се струва, че създаването на собствена религия изисква големи усилия, сега е моментът да го направите. Като вестител на любовта, който ще спомогне за преобразяването на земята, на човешките същества и на собствената ви същност, вие сте част от една истина.

Следвайки изброените по-долу напътствия, вие ще докажете, че тази истина съществува.

 1. Разкрийте, открийте или преоткрийте своята истинска същност.
 2. Приемете факта, че сте програмирани от обществото, семейството, религията, Холивуд и други фактори. Осъзнайте напълно това програмиране, за да може дасе противопоставите на изискванията на обществото към вас.
 3. Изградете здрав съюз със себе си. Повечето хора не са тясно свързани със загрижения глас на прозорливостта, който е част от нас. Божественото живее във вас. Вие сте божествени.
 4. Запознайте се с колкото е възможно повече духовни текстове, включетелно и от философи – от Платон до Толе, Шри Ауробиндо, Амма и Кастанеда.
 5. Посещавайте различни църкви, храмове и синагоги и се отнасяйте с уважение към хората, изповядващи суфизма, исляма, католицизма и юдаизма.
 6. Възползвайте се от нещата, които ви харесват във всяка отделна религиозна традиция – с други думи от онова, което отговаря на вашата същност.
 7. Обединете в едно своите истини и оформете картината на реалните си убеждения.
 8. Запитайте се защо е необходимо Господ да бъде затворен в сграда, за да бъде посещаван от хората тогава, когато им е удобно. Обещайте си никога да не правите това със своята религия. Направете съзнателния контакт със своя Бог част от всекидневието си.
 9. Усвоявайте нови знания.
 10. Казвайте истината, каквато и да е тя.
 11. Преследвайте истината ревностно и обективно.
 12. Грижете се за здравето, силата, красотата и комфорта на тялото си. Чувствайте се удобно в него.

 

Кели Кътроун е основател на „Революция на народа“ – фирма за връзки с обществеността, брандиране и маркетинг в модната индустрия.

0 коментари

Коментирай

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.